Kawy marki Espresso in Grani i Napoli Express wypalane są w Pomigliano d’Arco w rodzinnej palarni pod Neapolem z wielopokoleniową tradycją – DimenSud.

Liczni znawcy uznają Neapol za światową stolicę dobrej kawy. Wokół tego miasta powstało bardzo wiele znanych palarni, które rozsławiają tradycję neapolitańskiego palenia ziaren. Polega ona na bardzo długim wypalaniu, co powoduje, że mieszanki kaw neapolitańskich charakteryzują się prawie czarnymi i bardzo błyszczącymi ziarnami. Najlepsze palarnie stosują metodę wypalania poszczególnych odmian oddzielnie i późniejszego ich łączenia, tak by ziarna miały w miarę jednakową barwę. Co ciekawe, taka metoda długiego wypalania nie powoduje, że kawa staje się gorzka czy cierpka. Wręcz przeciwnie, jest wtedy delikatna, aksamitna, słodka, a jednocześnie czarna jak smoła.

Poza rynkiem włoskim dystrybucją kawy w Europie zajmuje się nasza polska firma Giolli sp. z o.o. To dla nas duży zaszczyt i przyjemność a przede wszystkim możliwość oferowania klientom w Polsce bardzo atrakcyjnych cen.

Zapraszamy również klientów indywidualnych do skosztowania kawy Espresso in Grani i Napoli Express poprzez sklep kawa.giolli.pl